from little hands

Yakin pada diri, serah padaNya, insyaAllah segalanya OK!

Selepas Exam June 24, 2010

Filed under: life in moscow — muslimahbestari @ 10:44 pm

Assaalamualaikum wbt.

Alhamdulillah syukur aku panjatkan ke hadrat Illahi akhirnya aku telah berjaya habiskan tahun 5 aku tadi. Peperiksaan hari ni memag sangat menguji minda. Bukan setakat minda, malah menguji tahap keyakinan terhadap Pencipta dengan kadar tawakal samada cukup atau tidak.

Lama betul aku tak update blog ni. Hahaha.. maka lepas ni insyaallah ada masa la lagi nak update blog. Rancangan terdekat selepas exam ni adalah MEMASAK!! Dah lama sangat kot aku tak masak proper untuk diri aku sendiri. Balik-balik makan mi segera, bubur nasi, nasi goreng. Tu je la. Naik bosan dah aku. Kalau dapat nasi briyani ke, nasi minyak ke, sweet sour ikan ke, sedap la juga kan? Masak tak teratur, makan pun tak teratur, tidur pun tak teratur juga. Lepas ni, boleh la aku memasak apa saja makanan yang aku nak makan. Waaah. seronoknya! 😀

Minggu depan aku nak buat apa eh? Ha, aku nak kena pergi perpustakaan pulangkan buku. Lepas tu aku nak pergi supermarket beli barang dapur dan barang makanan untuk stok aku yang berbaki sebulan di sini. Pergi praktikal kena sarapan dulu sebelum pergi. Kalau tak nanti pancit. Hehe.. Bersemangat tak aku nak berpraktikal kat sini? Huhu.. Ye la, baru je tahun pertama nak mula praktikal, mestilah tertanya-tanya macam mana gayanya? Macam mana prosedurnya? Macam mana penerimaannya? Insyaallah ok nanti.

Tadi telefon Emak. Kami berborak pasal majlis graduasi di sini. Emak dengan Abah memang tak datang pun kalaupun ada majlis graduasi tu nanti. Tapi dari dulu lagi Emak pernah cakap, “Wani, ko tak kecil hati kan Emak tak datang konvo ko kat Moscow nanti?” Aku faham je, faktor usia tidak mengizinkan Emak dengan Abah berjalan jauh apatah lagi menaiki kapal terbang yang tidak berapa selesa itu. Sudahlah lebih dari 12 jam perjalanan, transit lagi. Aku sendiri tak menyarankan mereka datang. Tak apalah, hadir dalam mimpi pun sudah cukup buat aku tersenyum lebar keesokan paginya. 🙂 Lagipun, aku dengar batch aku ramai je yang mak ayah mereka tak hadir. Kira ok la, aku boleh geng dengan diorang. Huhu.. Apa yang penting adalah aku berjaya membawa pulang sekeping ijazah nanti, insyaallah.

**Aku sudah menjadi pelajar tahun akhir MMA! Satu tahun je lagi. Come on Wani you can do it!

Advertisements
 

4 Responses to “Selepas Exam”

  1. alchemy Says:

    balik la msia cepat2~ bw buah tangan utk aku byk2 ye~ heheehe

  2. Ndea Says:

    wah wah wani dh nak graddd ^_^…. ko xbalek mesia dl ke b4 masuk 6th year??

    • wanie Says:

      salam.

      insyaallah aku balik. nape? nak jumpa aku eh? huhu.. insyaallah kalau takde aral melintang, tahun depan aku habis la. 😀


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s