from little hands

Yakin pada diri, serah padaNya, insyaAllah segalanya OK!

Cabaran June 7, 2010

Filed under: perubatan — muslimahbestari @ 10:28 pm

Assalamualaikum wbt.

Cabaran utama aku bila belajar untuk peperiksaan akhir ini adalah aku susah nak belajar waktu siang. Kalau musim sejuk, aku tunggu malam baru boleh belajar. Sekarang ini pukul 10 baru masuk maghrib. Jadi pukul beraa aku boleh mula belajar semula selepas waktu Asar? Hurmm.. Bagi aku, ini cabaran paling susah untuk aku pikul. Cuba bayangkan, pukul 10 baru masuk Maghrib, pukul 12 tengah malam baru masuk waktu Isya, jadi aku kena berjaga untuk teruskan Subuh dan belajar waktu itu. Tapi, Allah jadikan malam itu untuk berehat dan siang untuk bekerja. Tapi aku jadi terbalik pula. Ingat Wani jangan mengeluh..

Ini cabaran dalam belajar. Di mana-mana tempat pun ada cabarannya sendiri. Kita yang kuat ini hadapi sajalah. Jika nak dibandingkan dengan mereka-mereka yang berjihad di medan perang lagi la, tak kira penat, pagi petang bertarung nyawa, engkau setakat berjaga menuntut ilmu takkan la dah mengeluh Wani ooiii?

Tak apa, I will take it as my challenge! I am a brave girl. So whatever matter comes in front of me, I will face it with my full power. Macam power puff girl pula walaupun aku tak pernah tengok pun cerita itu. Huhu..

********************

Aku tak tahu la macam mana nak ubah font size tulisan ni. Geram aku tengok tulisan kecil-kecil macam ni. Sakit mata pula nak membacanya. Tak tahulah orang lain macam mana. Kalau mata aku ni ada kanta pembesar, kan senang. Tapi cermin mata ni tak ada kanta pembesar la pula. Hehee..

Advertisements
 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s